Mitä kirjat merkitsevät sinulle?

Quote-by-W-Somerset-Maugham.jpg

 

 

Niin, kuten W.Somerset Maugham tuossa yllä toteaa, kirjan ainoa todellinen merkistyshän on vain ja ainostaan sillä, mitä se sisältöineen merkitsee juuri sinulle.

Eikä kirjan merkitystä tai sitä miksi joku tietty teos on juuri itselle niin tärkeä edes pysty aina muille – ainakaan järkisyillä – perustelemaan. Miksi joku ihana lastenkirja tuo kyyneleet silmiin vielä vuosikymmenten jälkeen? Tai miksi vaikkapa joku tietty chick lit -kirja on niin tärkeä, ettei se poistu kirjahyllystä kulumallakaan?

Toki kyse on paljolti siitä, miten kirjat on kirjoitettu ja mitä niissä tapahtuu, mutta kaiketi kuitenkin ennen kaikkea siitä, milloin ja missä olosuhteissa kyseiset kirjat on lukenut. Niihin liittyy paljon rakkaita muistoja – ne muistuttavat jostain tietystä elämänvaiheesta. 

 

Mitä kirjat merkitsevät sinulle? 

Entä miten paljon kirjavalintoihisi  tai  -makuusi – vaikuttavat Hesarin hehkutukset, netin napinat tai kenties se, että joku kriitikko kiroaa kirjan alimpaan helvettiin?

 

Kommentit (6)
  1. Mä en ikinä lue mitään kriitikoiden juttuja tai muitakaan arvosteluita. Välttelen niitä mitä hypetetään turhan päiväsesti. Esim 50 shades of grey on jääny lukematta ja niin jää myös se leffa kattomatta. Jos oon lukenu tietyn kirjailin yhden kirjan ja rakastunu siihen luen yleensä myös muut saman kirjailijan kirjat. Ja koska luen aika paljo hömppäkirjallisuutta ja mielisairauksista kertovia kirjoja niin eipä sillee paljoa tarvi lukea arvosteluja ku noista ei yleensä ees paljoa arvosteluja kirjoteta 😀

    1. Samaa kirjaa (ja leffaa) vältellään täälläkin 🙂 Kuten ”ehkä” blogistani näkyy, hömppäkirjoista pidän minäkin 😉 ja luen yleensä kanssa ihanien kirjailijoiden koko tuotannon. Ja hömppäkirjallisuudesta ei tosiaan arvosteluja juuri kirjoiteta – onneksi – koska jos niistä joskus jotain kirjoitetaan, kirjat arvostellaan automaattisesti lyttyyn, mikä on täysin turhaa ja typerää. 

  2. Samoilla linjoilla ollaan. Ensimmäiset rivit ratkaisevat paljon. Arvioita välttelen kunnes olen itse lukenut kirjan loppuun. Paitsi jos käy niin onnettomasti kuin esimerkiksi viime viikonloppuna, jolloin ryhdyin aamukahvia siemaillessani uteliaisuuttani ”vain pikaisesti vilkaisemaan” minulla juuri kesken olevan Eppu Nuotion kirjan arvostelua Hesarista. Koko ajan mietin, että nyt lopetan, nyt lopetan mutta voi auta armias, en saanutkaan silmäpoloisiani jutusta irti ennen kuin tajusin, että siinä kuta kuinkin paljastettiin kirjan loppuratkaisu. Krääh. 

     

     

    1. Törkeää spoilausta, ei voi hyväksyä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *