Rakkauden silta romahti!

Niin jykevää on rakkaus… Hesarissa kerrottiin tänään, että Pariisin Pont des Arts -silta jouduttiin sulkemaan sunnuntai-iltana, koska se on ROMAHTANUT tuhansien kaiteeseen kiinnitettyjen rakkauslukkojen painosta! Tiedättehän nuo ihanat rakkauslukot, joita näkyy sillankaiteissa ympäri Eurooppaa? Pariisissa lukko kiinnitetään sillan kaiteeseen ja avain heitetään Seineen ikuisen rakkauden merkiksi. Nyt sillasta on irronnut kahden ja puolen metrin kappale ja lukot on poistettu.

Ja mistä syystä sitten kirjoittelen tästä kirjablogissani? Noh, kukapa olisi uskonut, että tämänkin romantillisen, ympäri Eurooppaa levinneen villityksen takana on mitä ilmeisemmin mikäs muu kuin kirja!  

Vuonna 2006 italialainen kirjailija Frederico Moccia julkaisi romaanin Ho Voglia di Te. Siinä pariskunta kiinnittää lukon Rooman Ponte Milvio -siltaan rakkautensa symboliksi. Kirjasta tuli huippusuosittu ympäri Eurooppaa ja pikku hiljaa lukkoja alkoi ilmestyä eri maiden siltoihin. Pariisiin tapa levisi 2008. Ensin lukot valtasivat nyt sortuneen Pont des Arts -sillan ja hieman myöhemmin Notre-Damen vieressä sijaitsevan Pont de l’Archevêché -sillan. 

 

Pieni sydän sillalla.jpg

Sydänlukko, jolla kenties on tai sitten ei ole itseni kanssa mitään tekemistä… (Kuva: irisihmemaassa)

’Rakkauslukko’ sinänsä ei ole Moccian keksintöä, vaan on jo paljon vanhempaa perua. Daily Mailin mukaan perinne syntyi ensimmäisen maailmansodan aikoihin, kun rakastettunsa hylkäämä unkarilaisnainen ryhtyi kiinnittämään riippulukkoja siltaan, jolla oli tapaillut rakastettuaan.

Fredericio Moccian kirja on käännetty usealle kielelle. Leffakin siitä on ilmeisesti tehty. Käsittääkseni kirjaa ole kuitenkaan koskaan suomennettu.

Onko kukaan teistä lukenut Moccian kirjaa (millään kielellä)? Tai ylipäänsä kuullut siitä? Kiinnostaisi kovasti tietää, millainen on tarina tämän rakkauslukkovillityksen takana… 

 

 

Kommentit (4)
 1. Oho, olipas hauska kuulla! Kerrothan, jos sen yhden lukon viereen tosiaan alkaa kertyä niitä lisää ;). 

 2. En ole lukenut kirjaa, mutta pari viikkoa sitten pisti silmään, kun lähimpänä kotiani olevaan siltaan oli kiinnitetty yksi lukko. Täytyykin seurailla, innostuvatko muut kiinnittämään niitä myös. Tampereella ainakin oli yhdessä sillassa paljon lukkoja, mutta Turussa en muista aiemmin nähneeni.

  1. Me kiinnitettiin mieheni kanssa huhtikuussa huomiota Turun Teatterisillan rakkauslukkoihin – ne näkyvät tässä postauksessanikin: http://www.lily.fi/blogit/kahvia-kiitos/turun-saaristolaismarkkinoilla. Olisi kivaa, jos lukkoja tulisi enemmänkin, ne ovat niin romanttinen näky!

   1. Hauskaa, jos tapa leviää Suomessakin, kunhan eivät sillat romahda… 😉

     

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *