Tänään vietetään kansainvälistä Harry Potter -iltaa!

Harry Potter Book Night - twitter image.jpg

 

Tänään on paitsi Runebergin, myös kansainvälinen HARRY POTTER -päivä, jota vietetään aktiivisesti ympäri maailmaa. Suomessakin on monenlaista tapahtumaa tarjolla ainakin kirjastoissa eri puolilla maata. Jos et ehdi tai jaksa raahautua mihinkään tapahtumaan, ehdotan näiden kahden kirjallisen juhlapäivän yhdistämistä:

Käy ostamassa mahdollisimman herkullinen Runebergin torttu ja testaa sitä popsiessasi kuka olisi paras ystäväsi Tylypahkassa: http://harrypotter.bloomsbury.com/uk/fun-stuff/who-is-your-hogwarts-best-friend/#hpq-top  (Minun paras kaverini olisi kuulemma Harry Potter.)

Toki voit myös kaivaa kenties jo kulmista hieman hapertuneet HP-kirjasi esiin jälleen kerran ja niitä lueskellessa muistella, missä olit kuin luit kirjasarjan ensimmäisen osan ensimmäisen kerran. Minä olin Barcelonan lentokentällä odottamassa jatkolentoa. Kirjaa lukiessa vähän nolotti, olinhan aikuinen ja ostanut sen ”lasten painoksen”, kun ne aikuisten versiot oli jo myyty loppuun. (Muistattehan, näistä kun oli niitä ”lasten kansilla” ja ”aikuisten kansilla” varustettuja versioita?) Yritin jotenkin käpertyä kirjan päälle niin, ettei kukaan oikein näkisi mitä luen. Sitten huomasin, että joku hymyili minulle. Vastapäätäni istui ikäiseni nainen – joka luki täsmälleen samaa kirjaa.

Missä sinä luit ensimmäisen Potterisi?

’Harry – yer a wizard.’

Rubeus Hagrid,

Harry Potter and the Philosopher’s Stone, J.K. Rowling

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (16)
  1. Potterfanit
    9.2.2015, 14:25

    Meidän Kalle oli Tapiolan kirjaston Potter-illassa. Ei sitä meinannut millään saada sieltä pois, vaikka seuraavana aamuna koulua :).

  2. Arvasin jo ennen testin tekemistä, että paras Potter-ystäväni ei voi olla kukaan muu kuin Hermione. Olin aivan oikeassa. Muuten olisin epäillyt testin luotettavuutta, koska en ole ikinä samaistunut kehenkään muuhun kirjan henkilöön niin paljon kuin Hermioneen. 🙂

    En ole aivan varma, missä olin, kun luin ensimmäistä Potteria. Olin todennäköisesti toisella tai kolmannella luokalla. Sen muistan, että ennen Potter-huumaa äitini lainasi kirjan minulle takakannen perusteella. Muistaakseni en kuitenkaan lukenut sitä vielä silloin. Taisin pitää alkua hieman tylsänä (voi minua!), mutta todennäköisesti kuulin kirjasta sitten vielä muualta ja luin sen sitten. Ihastuin heti, kun vain annoin kirjalle kunnon mahdollisuuden. Tosin vieläkin pidän ensimmäisen alkua hieman tylsänä. Joskus olen lukenut Viisasten kiven jopa niin, että olen aloittanut lukemisen vasta Viistokujalle pääsystä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *