To Kindle or Not to Kindle? Siinäkö ratkaisu täyteen kirjahyllyyn? Kerro kokemuksistasi!

Nyt tiedän, mitä on on kirjanystävän painajainen. Sen täytyy olla muutto uuteen – edellistä pienempään –  asuntoon. Kirjahyllyt paukkuvat liitoksissaan ja suuri osa kirjoista makoilee edelleen lattialla. Vinoissa pinoissa, jotka kaatuvat hetkenä minä hyvänsä. Mitä te hyvä ihmiset teette tällaisessa tilanteessa? Miten päätätte, mitkä kirjat tulevat hyllyyn, mitkä pakataan vinttiin? Tai mistä kenties – nyyh – luovutaan? (Kirjoista luopuminen on kamalaa. Tuntuu kuin luopuisi osasta itseään. Käsivarresta tai toisesta keuhkosta. Tai mikä pahinta, sydämestä).

kirjat hyllyssä.jpg

Sen sijaan, että pitäisi pohtia miten sijoittaa täyteen kirjahyllyyn vielä lattialla makoilevat kirjapinot…

Ensimmäistä kertaa koskaan mietin tosissani Kindlen hankkimista. Olisiko siinä ratkaisu ongelmaan? Minkäänlaista kokemusta minulla ei kyseisestä laitteesta kuitenkaan ole. Mutta koska tiedän, että teillä on, pyytäisinkin vinkkejä!

Suositteletko Kindleä? Jos, niin minkälaista? 

Mitä hyviä tai huonoja puolia Kindlessä on?

Niin, ja pitääkö Kindle hankkia Amerikan Amazonista, vai käykö brittiversio täällä? 

Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan!

Kirjat ja villasukat.jpg

…käpertyisin mieluummin villasukat jalassa peiton alle lukemaan lempikirjojani. Miten sinä tekisit?

kulttuuri kirjat hopsoa ajattelin-tanaan
Kommentit (8)
 1. Hei Annio ja kiitos erittäin hyödyllisestä kommentistasi! Todella hyviä pointteja toit esiin. En ollut edes tajunnut, että Kindlestä on olemassa niin monia eri versioita. Tuo valollinen versio houkuttaa, koska tykkään lukea iltaisin sängyssä :). 

  Ja Amazonin massiivinen valikoima kyllä houkuttelee todella paljon, etenkin kun monet itseä kiinnostavat kirjat julkaistaan nykyisin vain Kindlelle. Se (plus tuo kirjahyllystä loppuva tila) on itselle suurin syy laitteen hankkimiselle. On todella harmillista, kun näkee, että joltain suosikkikirjailijalta on ilmestynyt uusi kirja ja sitten huomaa, että jaahas, se onkin vaan e-kirjana.

  Tuo remove from the device -vinkki on kullanarvoinen. Aika älytön nimi arkistoinnille kyllä :D, sitähän olisi paniikissa kuvitellut, että apua nyt mä deletoin ne kirjat! 😉

  Kindleen myydään näköjään erilaisia kansiakin. Oletko hankkinut ja onko niillä mitään merkitystä laitteen kestävyyden kanssa (jos vaikka just tipahtaa lattialle, kuten tällaisella rähmäkäpällä saattaa hyvin käydä…)?

  Ihan mahtavia vinkkejä, kiitos vielä kerran! 

  1. Mulla on kannet. Kylla ne varmaan jonkun verran suojaakin, mutta tarkeampaa mulle on, etta niiden kanssa laitteen pitely on musta helpompaa ja luontevampaa. Niilla saa sen kirjan oikean muodon 😀 Mulla on nyt semmoinen Amazonin oma okymalli, lahjaksi saatu, joka kannen avatessa automaattisesti kaynnistaa Kindlen. Ihan nappara, mutta varsin hyvin olen parjannyt aiemmin niilla ei merkkituotteilla, enka kylla itse ostaessa tuhlaisi tahan hirveasti rahaa.

   Ma googlasin aikanaan monta kertaa tuota ’remove from the device’, etta ihan oikeastiko ne kirjat ei sita painamalla katoa. Ja silti viela eka kertaa kokeillessa meinasin janistaa, kun en kuitenkaan uskonut…

   En eilen nakojaan maininnut, mutta mua kylla nain ulkomailla asuvana harmittaa se, etta suomenkielisia kirjoja ei Amazonista loydy ja muutenkin suomalaisten sahkokirjojen tarjonta nayttaa olevan tosi rajattu (tai ehka ma en vaan osaa etsia oikeista paikoista). Kindleen kasittaakseni voi tilata myos muiden kuin Amazonin sahkokirjoja. En ole kokeillut, mutta ilmeisesti kirjat tilataan kayttajan Kindle sahkopostiin, josta ne voi sitten ladata laitteelle, tosin tiedostomuodot varmaan ovat jollain lailla rajatut. Eli vinkit suomalaisten sahkokirjojen etsimiseen ovat tervetulleita!

   1. Kindle Paperwhite tilattu ja nyt vaan odotellaan milloin saapuu! Eli tuhannet kiitokset vinkeistä! Oletko tutustunut Elisa Kirjaan? En tiedä millainen valikoima heillä ja toimiiko Kindlellä, mutta kantsii ehkä kurkata.

 2. Ma olen ihan ehdoton Kindle fani, vaikka olin Kahvittelijan tapaan pitkaan epaluuloinen. Mulla on semmoinen touch screen versio, jossa on se sisaan rakennettu valo. Se ei siis ole oikeastaan lukuvalo, vaan itse screeni on valaistu sisaltapain. Niinkuin tabletti, paitsi etta se valo ei haikaise yhtaan. Mulla on ollut perusversio aikaisemmin ja tykkaan tuosta valaistusta kylla enemman, mutta se voi johtua siitakin, etta touch screen tuntuu niin paljon katevammalta kuin nappula versio. Vinkkina, etta tama valollinen taytyy ladata jo hiukan ennen kuin akku tyhjenee. Jos latauksen paastaa ihan tyhjaksi laite menee jumiin kunnes lataus on taas taynna. Ma olen tilannut omani Briteista, koska taalla (Belgia) Yhdysvalloista tilaaminen aiheuttaa vero-ongelmia.

  Parasta Kindlessa on se, etta Amazonin loputtomalta tuntuva valikoima on aina saatavilla. Ma olen aina haaveillut, etta mulla olisi niin iso kotikirjasto, etta sielta loytyisi aina haluttua lukemista. Nyt se on oikeasti totta ja kirjojejn sailomisesta ei tarvitse ottaa stressia. Tilaus on helppoa, haluttu kirja tipahtaa Kindleen sekunneissa ja hinnatkin on musta varsin kohtuullisia. Ma tilaan seka .comista, co.uksta etta .frsta, niissa kun valikoima vahan vaihtelee. Ma tykkaan myos siita, etta Kindlessa on valmiina englannin sanakirja ja muita sanakirjoja voi lisata tosi edullisesti. Sanojen merkityksen voi siten tarkistaa heti lukiessa yksinkertaisesti valitsemalla (’maalamalla’) sanan, jolloin sanakirjaselitys aukeaa suoraan erilliseen ikkunaan. Oikeita kirjoja ostan edelleen jonkun verran, mutta rajaan ostokset sellaisiin, joissa kuvituksella on tarkea merkitys. Peruskindlella kuvat on edelleen aika huonolaatuisia, vahan kutittelisi koittaa sita uutta varillista Firea…

  Ainoana haittapuolena on, etta laitteet ei ole mitaan huippukestavia, varsinkaan munlaisella hiukan kompelolla yksilolla. Ma olen jo yhden kerennyt rikkoa pudottamalla ja toinen meni vaihtoon takuun piikkiin jonkun tyyppivian takia. Ja on muuten sitten kauheaa, kun se laite hajoaa ja kirja on kesken. Tablettiin ja alypuhelimeen voi ladata Kindlen lukuohjelman, jolla kirjaa voi jatkaa, mutta kylla se on aika karvistelya kun on tottunut Kindlen keveyteen ja isoon nayttoon. Toisaalta ma luen nykyaan kylla tyomatkoilla kirjoja puhelimesta eli ei kai se oikeasti niin kamalaa ole ainakaan silloin kun saa itse valita 🙂

  Ja ne kirjat voi tosiaan arkistoida, jolloin laitteelle mahtuu taas uudet 1400 kirjaa. Arkistoinnin nimi on vahan harhaanjohtavasti ’Remove from the device’. Arkistoidut kirjat siirtyvat Kindlen cloud palvelimelle kayttajan omalle tilille, josta ne voi halutessaan kayda lataamassa takaisin (tai lataamassa jollekin muulle mobiililaitteelle). Cloud loytyy Kindlen Home valikosta. Haittapuoli cloudille siirtamisessa on se, etta laitteelle luodut kansiot (joihin kirjoja voi jarjestaa) eivat siirry, vaan kirjat ovat cloudilla yksittaisina. Tosin niita voi sielta selata esim. nimen tai kirjoittajan mukaan aakkostettuna tai tehda vapaasanahakuja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *