Tuhat ja yksi kirjaa -blogin keskiviikkokuulumisia

Tuhat ja yksi kirjaa -blogi on viettänyt jälleen hiljaiseloa. Himoshoppaaja-laskuri piti tylysti keskeyttää ”teknisten ongelmien vuoksi” (blogini meni päivittäisten päivitysten myötä jostain syystä aina sekaisin ja sen myötä bloggajalla puolestaan meni hermot). Toinen syy oli sitten se, ettei sitä laskuria/faktalaatikkoa tainnut tuolta sivun alareunasta kukaaan juuri löytääkään. Mutta ei hätä ole tämän näköinen – koska Sophie Kinsellalta ilmestyy tässä kuussa kokonaiset kaksi kirjaa, palaan kirjailijaan ihan pian, tosin nyt ihan normaalipäivityksissä. Tässä sitten kaikenlaisia muita keskiviikkokuulumisia. 

 • Näin äsken Jamie Oliverin. Siinä hän seisoi, kadun toisella puolella, kun odotin liikennevalojen vaihtumista. Olin todella otettu ja riemuissani, että hän oli tullut ihan Suomeen asti – kenties mainostamaan jotain uutta kirjaansa? Valmistauduin hymyilemään hänelle säteilevästi ja pyytämään pikaisesti pientä reseptivinkkiä. Kun pääsin lähemmäs, Jamie Oliver olikin pieni vanha mummeli. Olisikohan vihdoin aika hankkia uudet silmälasit?
 • Keskiviikosta ei kertakaikkisesti voi selvitä saamatta tietää, kuka Brontën sisaruksista on. Tämän elämää mullistavan seikan voit selvittää vastaamalla Telegraph-lehden testiin: http://www.telegraph.co.uk/books/authors/quiz-which-bronte-are-you/ 
 • Kävin Kuopiossa. Sieltä löytyi aivan ihana kirjakahvila, Kahvila Kaneli. Vanhoilla huonekaluilla ja kirjoilla sisustettu kahvila suorastaan kutsui vetäytymään hetkeksi lukemaan lempikirjaa herkullista erikoiskahvia hörppien (suosittelen kanelilattea) ja ihania leivoksia napostellen.(Korjaan: leivosta napostellen. Yhtä leivosta. Useampi leivos, sehän se nyt olisi…*vilkaisee syyllisen oloisena vatsamakkaroihinsa päin*).

Kahvila Kaneli Kuopio pieni.jpg

 • Junamatka Kuopioon oli kuolettava. Meillä oli eväinä patongit. Mitä hiljaisemmin ja huomaamattomammin yritin syödä, sitä enemmän ihmiset tuntuivat kiinnittävän minuun huomiota. Salaatinpalaset lentelivät sinne tänne, kastike valui pitkin leukaa. Joka haukkaus kuulosti leijonan karjaisulta. Jälkiruoaksi ostettu mutakakku lensi lattialle ja möhjääntyi kenkien alle. Vastapäätä istuvan naisen katse oli… noh, paljon puhuva. Vinkki: ei kannata valita patonkia matkaevääksi, jos ei halua herättää ihmisten huomiota. 
 • Colin Firthin pojasta tulee Mr/Mark Darcy Junior! No eikä tule, mutta läheltä liipppaa… Colinin poika Will debytoi nimittäin pian valkokankaalla romanttisessa komediassa nimeltä Love Type D. Siinä yhdennettätoista kertaa pakit saava nuori nainen saa selville omaavansa ”rukkasille” altistavan harvinaisen geenin. Leffan miespääosaa esittää kukas muu kuin Will Colinin poika Firth. Joka on muuten aivan hämmentävän paljon isänsä näköinen.

Will-Firth-Love-Type-D.jpg                                           

 • Olettehan jo varanneet liput Hamletiin, jossa tanskalaista prinssiä näyttelee Suomessakin kahvia juomassa käynyt Benedict Cumberbatch? Lontoon National Theaterin esitykset myytiin loppuun salamavauhtia, mutta onneksi apuun kiitää Finnkino, joka näyttää esityksen tallenteena lokakuun lopussa (ja joissain paikoissa myös marraskuun alussa). Pääkaupunkiseudulla osa esityksistä on jo myyty loppuun, joten jos lippua ei vielä ole, niin nyt lippuluukulle, mars mars!
 • Iki-ihana Heli Laaksonen lähti eilen keskikokoiselle perunannostokiertueelleHelsingissä häntä ei valitettavasti kiertueella nähdä, mutta käykääpä kurkkaamassa nettisivuiltaan, jos esiintyisi jossain teidän lähellänne. (Helsinkiinkin Heli saapuu onneksi kirjamessuille lokakuun lopussa, eli kaikki toivo ei ole pääkaupunkiseutulaisillakaan menetetty.)

Kuvat: irisihmemaassa, screendaily.com

Kommentit (10)
 1. Emily Bronte 😀

  1. 😀 ”Heathcliff, it’s me, I’m Cathy…” 

   t. Charlotte 😉 

 2. Tällä Iriss-tytöllä on aivan mahtava itseironian taito!

  1. Eh heh! Kiitos, mahtava kuulla! 🙂 Oli siellä junassa muuten sellainen kammottava tätikin, joka viihdytti koko matkan ajan sekä miestään, että koko junavaunua ttodella puuduttavilla kommentteillaan, kuten ”katso, tuolla on golf-kenttä” ja ”katso onpa hieno järvi””. Koko matkan ajan. Mietin välillä, ettää sääliksi käy miesparkaa, ihan kuin hänellä ei olisi omia silmiä päässään. Se nainen olin minä. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *